ساختار کتابمان اینگونه است:
۱- «درسنامه»: با قلمی روان و صمیمی تمام آنچه که دانشآموز برای امتحانات تشریحی باید بداند، نوشته شده و از خیر هیچ نکتهای نگذشتیم. شما هم نگذرید! ابتدا قواعد را برایتان با مثالهای ساده توضیح دادم و سعی کردم برای جاافتادن هرچه بیشتر مطالب، لابهلای درسنامه، نمونه تستی بگذارم. دو تیتر «ریزکاریها» و «تیزشیم» به شما کمک میکند تا با داشتن دید وسیعتری، بهراحتی از پس دشوارترین سؤالات بربیایید.
در بخش ترجمه، نکات ترجمه مربوط به قواعد درس و نکات ترجمه متن درس و تمرینها را قرار دادم و جملات مهمتر کتاب را برایتان بهصورت تمرین آوردم. واژهنامه، مترادف و متضاد، جمع مکسّر و متشابهات در این بخش چشم انتظار شما هستند.
دو بخش مکالمه و مفهوم، حسن ختام درسنامهمان هستند.
۲- «تست»: تستهایمان از نظر درجهء دشواری به سه دستهء «عامهپسند»، «طبقه متوسط» و «باشگاه مبارزه» تقسیم شدهاند.
این چینش و دستهبندی، تأثیر مهمّی در روند یادگیریتان خواهد داشت. هر تستمان، یک هدف آموزشی و سنجشی را دنبال میکند. خیالتان راحت باشد که از تمام مباحث «واژگان، ترجمه، تعریب، مفهوم، ضبط حرکات الکلمات، قواعد، درک مطلب» برایتان تست آوردهام.
۳- «پاسخنامه»: بدون اغراق پاسخنامه کتابمان، در حد و اندازههای یک درسنامه است. مو به مو و خط به خط بخوانیدش تا راه و روش تستزنی را یادبگیرید.
برای نوشتن این کتاب، هیچ ادعایی ندارم. در این راه دوستان و همکاران زیادی من را همراهی کردهاند. ممنونم از:
«احمد خداداد» عزیز که طرح و ایده کتابهای تستیک مدیون اوست و قلم و خلاقیت من، ممنونِ او، «سها سلیمانزاده» که با صبوری خودش، به کار من نظم و ترتیب داد و روند اجرایی کتاب را پیش برد، «طرلان محمدی» که در کنار کمکهایش، کتابمان را به مهارت و ظرافت آراست، «پرن رنجبر موسوی» در حروفنگاری کتاب همراهمان بود، «مختار حسامی» که در ویرایش علمی به من کمک کرد، و «زهرا محسنی» و «الهام رضایی» که در بخش ویرایش فنی کمکحالمان بودند و البته «وحید تمنّا» که دورادور هوایم را داشت.