واقعاً باید خوشحال باشیم که علوم انسانی میخوانیم و خواندهایم. باور کنید دنیا را ما باید بسازیم. یعنی اگر دنیا دست ما بود، اوضاع میتوانست خیلی بهتر از اینی که هست باشد. به خودتان افتخار کنید که میروید دانشگاه و با دنیای علوم انسانی آشنا میشوید. امیدوارم این کتاب بتواند شما را در مسیری که جلوی روی شماست، کمک کند. کسی چه میداند، اصلاً شاید سال آینده، همدیگر را در یک دانشگاه دیدیم!
سال کنکور سال سختی است؛ اما لذتهای خودش را هم دارد. یکجورهایی سکوی پرش شما به زندگی آیندهتان است. سعی کردهام در این کتاب، سختیهای سال کنکور را کم کنم. چگونه؟ با راحت نوشتن! این کتاب را بیاسترس بخوانید و مطمئن باشید با اندکی دقت در مطالعه، موفق خواهید بود.
سعی کردهام درسنامهء کتاب خیلی خیلی کامل باشد و تمام نکات سخت کتاب را با توضیحات دقیق قابل فهم کنم. درسنامه شامل بخشهای مختلف است: در بخش «ریزهکاریها» دقیقاً ریزهکاریهای هر موضوع را آوردهام تا بر تمام مسائل احتمالی مسلط شوید. در بخش «سین جیم» تست گذاشتهام تا لابهلای درسنامه، سبک و سیاق سؤالات کنکور را ببینید و بعدش هم بلافاصله، روشهای تستی را گفتهام. برای بخش منطق، «اشتباهات رایج» را مشخص کردهام تا قبل از شروع به تمرین تستی، سختیهای کار دستتان بیاید. در آخر درسنامه هم یکسری سؤال تشریحی گذاشتم تا زحمت بکشید و با کمک «ردّ پاها» بتوانید پاسخها در یک برگه بنویسید و خودتان برای خودتان یک جمعبندی بنویسیید. اسمش را هم گذاشتم «درسنامه را جمعوجور کنید»! در بخش تستها، ابتدا یکسری سؤالات ساده قرار دادم تا یکبار دیگر، خلاصهوار، درسنامه را مرور کنید. اگر از عهدهء همین دستگرمیها برنیامدید، برگردید و یکبار دیگر، درسنامه را بادقت بخوانید. سؤالات بخش «استاندارد»، از ساده تا سخت هستند و سؤالات کنکوری را هم لابهلای آنها گذاشتهام. یکبار حل تمام تستها مانند یکبار خواندن کامل درسنامه است. شک نکنید! پاسخنامه را هم فراموش نکنید، حتی پاسخ سؤالاتی را که درست جواب دادهاید، یکبار بخوانید. شاید نکتهء جدیدی دستگیرتان شد.
در روند آمادهسازی این کتاب، دوستان زیادی زحمت کشیدند و به بنده لطف داشتند. اسمشان را لابهلای درسنامه آوردهام و شوخی کوچی به پاس قدردانی با آنها داشتهام. جداازاین، از آقایان امید شاهکمالی و وحید تمنا بسیار ممنونم که مثل همیشه به بنده اعتماد داشتند و کتاب را به من سپردند. در روند آمادهسازی کتاب نیز باید از چند دوست و همکار بهطور خاص تشکر کنم: سرکار خانم طرلان محمدی، صفحهآرای این کتاب؛ خانم سها سلیمانزاده، مسئول اجرایی واحد تولید و خانم زینب فرجیان که بیش از همه، برای ویرایش فنی کار زحمت کشیدند.
چاپ امسال این کتاب با سال گذشته، یک تفاوت بسیار جدی دیگر هم دارد: سرکار خانم آذر کریمی، معلم با دانش و با دقتِ فلسفه و منطق، زحمت ویرایش علمی کتاب را بر عهده داشتند. بیشک اگر ایشان نبودند، بسیاری از اشتباهات علمی این کتاب برطرف نمیشد. جدا از این، پیشنهادهای علمی و آموزشی بسیار مفیدی به بنده ارائه کردند که کتاب را پُربارتر کرده است.
فلسفه را منطقی بخوانید
آخرش فلسفه و منطق یک درس است یا دو تا؟ خب طبیعتا دوتا. پس چرا همیشه به هم چسبیده اند؟ چون با هم دیگه کامل میشن، مثل میخ و چکش!
تو این مطلب میخوایم به زبون ساده بگیم فلسفه و منطق یعنی چی و چه جوری باید بخونیدشون.
فلسفه یعنی پرسش گری یا چطور پرسیدن و منطق یعنی چطور به پاسخ صحیح رسیدن. پس برای درک بهتر جهان به این دو در کنار هم نیاز داریم.
درس منطق را حتما در اولویت مطالعه خودتان قرار دهید و فراموش نکنید برای تسلط کامل به اسم ها و اصطلاحات منطقی، به مرور مداوم نیاز دارید . قبل از شروع به خواندن فلسفه، منطق را یاد بگیرید .
در منطق به کتاب درسی اکتفا نکنید و کتاب های کم درسی استاندارد داشته باشید چون قرار است با استفاده از آموخته هایتان تحلیل و استنتاج کنید و این کار به تمرین زیادی نیاز دارد. یک کتاب خوب در این حوزه کتاب کار منطق دهم است.
در فلسفه معمولا طراح سوال با کلمات بازی میکند تا شما را به اشتباه بیاندازد پس دقت کنید متن کتاب را دقیق بخوانید.
تست زنی در فلسفه و منطق بدون فهم کامل مطالب آن ممکن نیست، پس خوب بخوانید و زیاد تست بزنید تا مفاهیم برایتان درونی شود. فراموش نکنید بهتر است تست های مبهم را نزنید و بیشتر سراغ تست هایی بروید که برای رد گزینه های آن دلیل کافی دارید.
به جز کتاب کار منطق، کتاب هدفدار فلسفه، و کتاب جامع فلسفه و منطق، از نظر درسنامه و تست منابع خوبی برای تسلط در این درس هستند.