ساختار و ویژگی ها:
معرفي فصل (دستورالعمل)
دانشآموز قبل از ورود به هر مبحث آموزشي بايد بداند که چه موضوعاتي را قرار است فرا گيرد. به همين منظور در شروع هر فصل (يا درس) بخشي قرار داده شده است که در آن زير موضوعات مربوط به فصل آمده است و همچنين با طرح موضوعي کاربردي فضاي ذهني دانشآموز در راستاي اهداف آموزشي فصل قرار ميگيرد.
تمرين
اين قسمت شامل دو بخش «پرسش و تمرين» و «پرسشهاي چهارگزينهاي» ميباشد. در اين قسمت انواع پرسشها شامل کامل کردني، درست ـ نادرست، جورکردني، چهارگزينهاي، مسأله و ... آورده ميشود. هدف از اين قسمت تعميق و تثبيت يادگيريهاي دانشآموز ميباشد.
آموزش در حاشيه کتاب
در حاشيهي سؤالات بخش تمرينها، مطالب آموزشي مرتبط با همان تمرين در قالب نکته، يادآوري، تعريف يا ... آمده است که به دانشآموزان در ياگيري سريعتر مطلب مورد نظر کمک ميکنند.
نمونه سؤالات امتحاني پايان فصل
پس از تعميق و تثبيت مطالب آموزشي براي دانشآموز، در قالب سؤالات امتحاني، نقاط ضعف بر جاي ماندهي دانشآموزان مشخص ميشوند. اين امتحان داراي بارمبندي است که هدف از آن، قرارگيري دانشآموز در فضاي شبيهسازي شدهي امتحان ميباشد.
آزمون غنيسازي
هدف از اين قسمت توجه به تمايزهاي فردي دانشآموزان است که به همين منظور تعدادي تمرين با سطح دشواري بالا در قالب سؤالات چهارگزينهاي قرار داده شده است.
آزمونهاي ميان نوبت و پايان نوبت
اغلب دانشآموزان هنگام مواجه شدن با انباشت زيرموضوعات در کنار هم دچار مشکل ميشوند. به همين منظور امتحاناتي در قالب چند فصل و مطابق با بودجهبندي امتحانات ترم مدارس آمده است تا تسلط تجميعي دانشآموزان روي مطالب مختلف بيشتر شود. اين آزمون نيز داراي بارمبندي است.
پاسخنامه
در اين قسمت جهت کمک به يادگيري دانشآموزان پاسخنامهي تشريحي امتحانات پايان فصل و ميان نوبت و پايان نوبت قرار داده شده است. همچنين پاسخهاي کليدي آزمونهاي غنيسازي نيز جهت بررسي صحت جوابگويي دانشآموزان آمده است.